KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla Rodziców

Drodzy Rodzice!!!

W odpowiedzi na zaistniałą sytuację, na czas kwarantanny, która ma na celu powstrzymanie szerzenia się koronawirusa, ale także na apel Ministra Edukacji Narodowej, a przy tym chcąc zachęcić dzieci do przebywania w domu i naukę nauczycielki poszczególnych grup przygotowały serię materiałów dydaktycznych (karty pracy, piosenki itp.) wynikające  z realizacji podstawy programowej dla przedszkoli do wspólnej domowej nauki rodziców i dzieci. Materiały nauczycielki będą przesyłały Państwu na grupowych mailach i messengerach. Mamy nadzieję, że zaproponowany materiał pozwoli Państwu i Państwa dzieciom uatrakcyjnić te trudne dni, szybciej i przyjemniej spędzić czas kwarantanny w domu.

Mam jednocześnie nadzieję, że sytuacja ustabilizuje się, czego życzymy Państwu i sobie i wszystko wróci do normalności. Zdajmy sobie sprawę, że ta sytuacja jest stresowa nie tylko dla nas dorosłych, ale również dla dzieci, którym burzy się porządek dnia codziennego i do końca nie wiedzą co się dzieje. Poświęćmy więc im trochę więcej czasu w tym trudnym okresie.

 

Nasze przedszkolaki (z grupy VI) podczas wykonywania zadań w książkach i kartach pracy podczas kwarantanny w domu.