KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Piątka" dla Szpitali

Przedszkole Dzieci Świata z Warszawy jest inicjatorem wspaniałej akcji "Piątka" dla Szpitali. Zachęcamy do wzięcia udziału w tej akcji i symbolicznego przybicia "piątki" z lekarzami, pielęgniarkami, ratownikami medycznymi i wszystkimi pracownikami służby zdrowia, którzy teraz mają bardzo dużo pracy w walce w pierwszych szeregach z koronawirusem. To oni nie zważając na grożące im niebezpieczeństwo dbają o nasze zdrowie, o nasze bezpieczeństwo. Włączając się do akcji pokażemy wdzięczność za ich codzienną pracę.

Na czym więc polega ta akcja? Każdy kto chce wyrazić swoje wsparcie i przybić symboliczną "piątkę" musi odbić lub odrysować swoją dłoń na kartce papieru, ozdobić ją i podpisać. Następnie zrobić zdjęcie i umieścić na Facebooku lub Instagramie z hasztagiem #piatkadlaszpitali. Zaproście do udziału swoje rodzeństwo, rodziców, sąsiadów...

Kiedy wrócicie do przedszkola przynieście swoje "rączki". Zrobimy wspólny plakat i zaniesiemy do pobliskiego szpitala w podzięce dla naszej tomaszowskiej służby zdrowia.

 

Nasze przedszkolaki już przybijają "piątkę". Brawo za taką postawę!