KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rysunek dla Bohaterów

Drodzy Rodzice!

My jesteśmy w domach podczas kwarantanny. Jesteśmy bezpieczni ale są ludzie, którzy pracują dla nas w tym trudnym i niebezpiecznym okresie. Okażmy im wsparcie i wdzięczność za ich pracę.

Zapytacie - Jak małe dzieci mają podziękować? Nic prostszego. Dołączmy do akcji "Rysunek dla Bohaterów" zainicjowanej przez grupę na Facebooku, którego pomysłodawcą jest policjant ze Szczecina.

O co więc chodzi w tej akcji?
Należy wykonać rysunek samodzielnie lub przy pomocy kolorowanki związanej z pracą osób, które troszczą się o nasze bezpieczeństwo: policjantów, strażaków, ratowników medycznych, lekarzy, pielęgniarek, żołnierzy, funkcjonariuszy SG i innych służb. Zróbcie zdjęcie i wyślijcie swój rysunek do swoich nauczycielek. Rysunek można publikować na stronie internetowej: https://www.facebook.com/groups/522736402014015/about/.  Następnie przyklejcie kolorowe obrazki w oknie Waszego domu. Niech to będzie znak, że wspieracie tych, którzy będą teraz szczególnie zaangażowani w walkę z groźnym wirusem. Nie zapominajcie również o cichych bohaterach: pracujących w sklepach, wywożących śmieci, kierowcach autobusów i wielu innych, bez których nasze życie byłoby o wiele cięższe. Niech wszyscy Bohaterowie wiedzą, że doceniamy i szanujemy ich ciężką pracę w tych trudnych chwilach. Uważajcie na siebie. Życzymy Wam dużo zdrowia.

Akcji przyświeca piękna idea. Zachęcamy gorąco do udziału. Kto do nas dołącza? "Produkowanie" podziękowań uważam za rozpoczęte.