KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uwaga Rodzice!

Drodzy rodzice!

20 marca 2020 r. podpisano Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej w sprawie szczegółowych rozwiązań w okresie ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, które obowiązuje od 25 marca 2020 r. od tego czasu nauka będzie odbywała się z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość.
Zależy nam, aby z pomocą Państwa nasi wychowankowie przyswoili sobie wiadomości i opanowali te umiejętności, które już wcześniej ujęły nauczycielki w swoich tematach kompleksowych na kolejne tygodnie marca i kwietnia.
Wychowawczynie poszczególnych grup będą kontaktować się z Państwem w ustalony wcześniej sposób i będą proponować różne rodzaje aktywności do zrealizowania z dziećmi.
Szczególnie prosimy tutaj o współpracę rodziców dzieci, które realizują roczne obowiązkowe przygotowanie przedszkolne i od września rozpoczną naukę w klasie I. Prosimy o szczególne zaangażowanie w realizację z dziećmi treści związanych z przygotowaniem do nauki czytania i pisania oraz kształtowania pojęć matematycznych.
Mamy nadzieję, że różnorodność przekazywanych przez nauczycielki materiałów będzie dla naszych przedszkolaków na tyle atrakcyjna, że z chęcią będą razem z Państwem wykonywać zaproponowane zadania.
Zachęcamy również do wykonywania z dziećmi różnych prac plastycznych, nauki wierszy i piosenek, prowadzenia zabaw. Wiemy, że wszystkie te działania nie zastąpią dzieciom kontaktu z przedszkolem i rówieśnikami, ale może w pewien sposób uatrakcyjnią ich pobyt w domu.
Proszę również odwiedzać naszą przedszkolną stronę internetową. Tam będą zamieszczane dodatkowe propozycje do pracy i zabawy z dziećmi, oraz wskazywane adresy stron internetowych z materiałami przeznaczonymi dla przedszkolaków.
Za dotychczasową pracę serdecznie dziękuję Nauczycielom, Rodzicom i Przedszkolakom.
Przedszkole jako jednostka organizacyjna oczywiście nie zawiesza swojej działalności, pozostajemy do Państwa dyspozycji. Z uwagi na wyjątkowo trudne warunki w jakich przyszło nam pracować, życzę wszystkim powodzenia, cierpliwości i wyrozumiałości nie zapominajmy o tym, co w tej chwili jest dla nas najważniejsze. Proszę dbać o siebie i swoje dzieci.

Dyrektor ZSP nr 4
Ewa Służewska