KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia-grupaIII

Dzień Ziemi

22.04.2021
Dzień Ziemi

Dzień Ziemi

22.04.2021

Światowy Dzień Ziemi to bardzow ważne święto ekologiczne. Celem tego święta jest promowanie postawy proekologicznej wśród dzieci i budowanie wspólnej odpowiedzialności za Ziemię. W tym dniu było wiele zabaw z ekologią w tle.

Dzień Czekolady

Jedno z najsłodszych świąt obchodziliśmy z rodzicami w domu. Dzieci poznały etapy produkcji czekoladowych smakołyków. Malowały, układały, wesoło się bawiły.

Poznajemy tajemnice świata

Wspólnie z rodzicami obserwujemy, doświadczamy, tajemnice świata odkrywamy. Poznaliśmy układ słoneczny, poznaliśmy nowego przyjaciela jakim jest cień.

W oczekiwaniu na Święta Wielkanocne

Wspólnie z rodzicami dzieci poznały tradycje Świąt Wielkanocnych, Malowały pisanki, kolorowały, obrazki, układały historyjki. Było wiele ciekawej i wesołej zabawy.

WIOSENNY KAPELUSZ

Konkurs Wiosenny kapelusz został rozstrzygnięty. Wszystkie prace były wyjątkowe i bardzo ładne.I miejsce - Ksawery Okólski i Oliwier KrześlakII miejsce- Weronika Śliwińska i Zosia PrzybyszIII miejsce - Filip Paluszkiewicz, Amelka Łaska i Lena Kwiatek

W poszukiwaniu wiosny

Słoneczna pogoda zachęca do spacerów. W taki dzień, dzieci wybrały się na poszukiwania oznak wiosny. Przedszkolaki były dobrymi obserwatorami! Zauważyły pąki na drzewach i krzewach, młodą i soczyście zieloną trawę, radosny śpiew ptaków, Dzieci zachwycały się budzącą do życia przyrodą i pięknem otoczenia.

W marcu jak w garncu

W marcu jak w garncu, to prawda jest. Raz sypie śnieżek, raz pada deszcz. Poznaliśmy marcową pogodę.

Dzień Kobiet

08.03.2021
Dzień Kobiet

Dzień Kobiet

08.03.2021

Dzień Kobiet to wyjątkowy dzień, ważny dla wszystkich kobiet, zarówno tych dużych, jak i małych. Radosna atmosfera panowała już od samego rana. W tym szczególnym dniu wszystkie kobietki otrzymały serdeczne życzenia i upominki.Chłopcy złożyli życzenia, zaśpiewali swoim koleżankom „100 lat”, i wręczyli niespodzianki.

Dzień Dinozaura

Podczas zabawy poznaliśmy historię dinozaurów- dowiedzieliśmy się jak wyglądały i czym się żywiły. Były ciekawe zabawy, zagadki i zadania do wykonania. Wykonaliśmy sylwetę dinozaura.

Święto kota

17.02.2021
Święto kota

Święto kota

17.02.2021

W tym dniu dzieci upodobniły się do swoich czworonożnych przyjaciół: miały wąsy oraz uszy. Wspólnie oglądaliśmy ilustracje przedstawiające różne koty, zapoznaliśmy się z kocimi obyczajami oraz sposobami pielęgnacji kotów.