KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: wydarzenia-grupaIII

To już jesień

Dzieci uroczyście powitały nadchodzącą jesień. Uczestniczyły w zabawach zorganizowanych przez przedszkolaków z grupy IV. Było wiele zagadek, zadań i wspaniałej zabwy.

Jesienny spacer do parku.

Jesień ciepła, jesień złota,to na zabawy w parku przyszła dzieciom ochota.Biegły po parku, kasztany zbierały bo w kąciku umieścić je chciały.

Dzień Przedszkolaka

Każdy przedszkolak dobrze wie, że kiedy wrzesień kończy się, od najmłodszego aż po starszaka wszyscy świętują dzień przedszkolaka.

Dbamy o nasze środowisko - Sprzątamy Świat

Dzieci z naszej grupy zaopatrzone w rękawice i worki, zaangażowały się w akcję "Sprzątanie Świata". Dzieci chętnie pomagały w sprzątaniu ogrodu przedszkolnego oraz terenu w pobliżu przedszkola.

Kolorowe kamienie -Ekoplastyka

W ramach realizacji projektu "Ekokulturalne Przedszkole", dzieci tworzyły prace plastyczne na kamieniach. Było dużo radości i wspaniałej zabawy.

Wesołe zabawy w przedszkolnym ogrodzie.

Dzieci uwielbiają zabawy na świeżym powietrzu, a plac zabaw w naszym przedszkolu to dla dzieci prawdziwa kraina szczęścia.

Jesteśmy bezpieczni.

W ramach omawianej tematyki kompleksowej dotyczącej bezpieczeństwa na drogach, dzieci wybrały się na wycieczkę na najbliższe skrzyżowanie. Wcześniej omówiliśmy sobie zasady ruchu drogowego oraz sposoby przechodzenia przez ulicę. Poznaliśmy rodzaje znaków drogowych oraz zapoznaliśmy się z ich wyglądem.

Dzień Kropki

15.09.2020
Dzień Kropki

Dzień Kropki

15.09.2020

Dzień Kropki jest to dzień odwagi i zabawy.Tego dnia nasze ubrania wypełnione były kolorowymi kropkami.Tego dnia również dostrzegaliśmy kropki tam, gdzie wcześniej nikt na nie nie zwracał uwagi. Okazało się, że kropki towarzyszą nam w naszym codziennym życiu.

Ja i moje imię.

Dziecko w świecie liter. Rozpoczynamy naukę czytania globalnego swojego imienia.

Rozpoczynamy przygodę z kodowaniem.

Kodowanie to nic innego jak ciekawe zajęcia, to ciągłe rozwiązywanie zagadek i problemów w kreatywny sposób.