KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

Szanowni Rodzice!

Rekrutacja na rok szkolny 2021/2022 do publicznych przedszkoli i oddziałów przedszkolnych w publicznych szkołach podstawowych, prowadzonych przez Gminę - Miasto Tomaszów Mazowiecki, zostanie przeprowadzona przy pomocy systemu elektronicznego.

 

Poniżej przydatne linki:
https://nabor.pcss.pl/tomaszowmazowiecki/przedszkole/start

Instrukcja dla rodziców
https://nabor.pcss.pl/tomaszowmazowiecki/przedszkole/dokumenty

 

Wypełnione w systemie deklarację (dla dzieci kontynuujących wychowanie przedszkolne w przedszkolu lub do kl. „0” w Szkole Podstawowej nr 1) oraz wnioski (dla nowych dzieci) wraz z niezbędnymi oświadczeniami będzie można składać w wersji papierowej w placówce lub w formie skanów w sposób elektroniczny na adres mail: p14tomaszow@wikom.pl.

 

Deklarację o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego w przedszkolu lub do kl. „0” Szkoła Podstawowa nr 1 - składamy w nieprzekraczalnym terminie od dnia 1 marca 2021r. do dnia 8 marca 2021r.

 

Wnioski o przyjęcie do przedszkola wraz z potrzebnymi oświadczeniami składamy w nieprzekraczalnym terminie od dnia 15 marca 2021r. do dnia 26 marca 2021r.

 

Wnioski składamy osobiście lub w formie elektronicznej (skany) wyłącznie w przedszkolu „pierwszego wyboru”.

 

Wszelkich informacji oraz pomocy w wypełnieniu dokumentów udzielać będzie telefonicznie Wicedyrektor Zespołu Szkolno - Przedszkolnego pod numerem telefonu 44 723 99 81.