Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek (10.11.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), kabanos drobiowy, kolorowy półmisek warzyw do chrupania – marchewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy - 30 g, kawa mleczna (200 g).

Zupa jarzynowa z kaszą manną i natką pietruszki (250 g). Placki z jabłkami (160 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).

Deser mleczny „Bakuś” (100 g), biszkopty bezcukrowe (20 g), ¼ pomarańcza.

Wtorek (11.11.2025)

 

 

 

Środa (12.11.2025)

Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania – marchewka, papryka kolorowa, ogórek świeży, pomidor malinowy (30 g), kawa mleczna (180 g).                  

Zupa marchewkowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Łazanki z kapustą i mięsem (200 g), kompot owocowy (200 g).

Chleb razowy (40 g) z masłem (6 g), jajko krojone ze szczypiorkiem i rzodkiewką (25 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g), herbata z cytryną (200 g).

Czwartek (13.11.2025)

Lane kluski na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), sałatą ( 10 g), serem twarogowym w plasterkach (20 g), jabłko.

Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski kładzione (40 g), kiełbasa w sosie pomidorowym (120 g), sur. z kapusty pekińskiej z ogórkiem, kukurydzą, papryką kolorową i ziarnami słonecznika (80 g), napój miętowe z miodem (200 g).

Jogurt „Bakoma” (100 g), chrupki bananowe (15 g), melon żółty.

Piątek (14.11.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g) i polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - marchewka, papryka kolorowa, ogórek świeży, pomidor malinowy (30 g), kakao (160 g). Sok owocowy (200 g).

Zupa krem z czerwonej soczewicy z zacierką i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka w sosie greckim (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), kompot owocowy (250 g).

Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (6 g), pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem (25 g), herbata z cytryną (200 g).