KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

28.09.2020 - Poniedziałek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10g) i serem twarogowym w plastrach "Deliser" (30 g), kakao (200 g), 1/2 banana.
Obiad: Zupa krem z czerwonej soczewicy z makaronem i natką pietruszki (250 g). Kotlet mielony (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (30 g), sur. z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem, papryką kolorową i ogórkiem świeżym (80 g), owocowa herbatka z miodem (200 g).
Podwieczorek: Chleb z ziarnami (40g), sałatą (10 g), szynką drobiową (20 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g), herbata z cytryną (200 g).

 

9.09.2020 - Wtorek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), kurczak gotowany (20 g) i pomidorki koktajlowe (20 g), kawa mleczna (200 g).
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Schab w sosie własnym (120 g), kasza jęczmienna na sypko (35 g), sur. z ogórków kwaszonych z marchewką i jabłkiem (100 g), napoój miętowy z miodem i cytryną (200 g).
Podwieczorek: Jogurt naturalny "Bakoma" (115 g), chrupki kukurydziane bananowe (15 g), śliwka.

 

30.09.2020 - Środa

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna (20 g) ze szczypiorkiem (5 g) i rzodkiewką (10 g). Sok owocowy (200 g).
Obiad: Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Naleśniki z serem białym i rodzynkami (220 g), sur. z marchewki i pomarańczy (100 g), kompot owocowa (200 g).
Podwieczorek: Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), kabanos wieprzowy (40 g) i ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g).

 

1.10.2020 - Czwartek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), serem żółtym (20 g) i biała rzepa do chrupania (20 g), kawa mleczna (200 g),
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Eskalopki z fileta indyka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą (70 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).
Podwieczorek: Bułeczka maślana (40 g) z masłem (5 g) i dżemem niskosłodzonym wiśniowy (10 g), mleko (200 g) i 1/2 jabłka.

 

02.10.2020 - Piątek

Śniadanie: Kasza kus-kus na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g) i ogórek świeży (20 g).
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka panierowany (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kwaszonej kapusty (100 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Jogurt owocowy "Ho-Ho" (100 g), ciastka zbożowe (30 g) i arbuz (100 g).