Jadłospis
| Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
|---|---|---|---|
Poniedziałek (10.11.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), kabanos drobiowy, kolorowy półmisek warzyw do chrupania – marchewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy - 30 g, kawa mleczna (200 g). | Zupa jarzynowa z kaszą manną i natką pietruszki (250 g). Placki z jabłkami (160 g), herbatka owocowa z miodem (200 g). | Deser mleczny „Bakuś” (100 g), biszkopty bezcukrowe (20 g), ¼ pomarańcza. |
Wtorek (11.11.2025) |
|
|
|
Środa (12.11.2025) | Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania – marchewka, papryka kolorowa, ogórek świeży, pomidor malinowy (30 g), kawa mleczna (180 g). | Zupa marchewkowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Łazanki z kapustą i mięsem (200 g), kompot owocowy (200 g). | Chleb razowy (40 g) z masłem (6 g), jajko krojone ze szczypiorkiem i rzodkiewką (25 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g), herbata z cytryną (200 g). |
Czwartek (13.11.2025) | Lane kluski na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), sałatą ( 10 g), serem twarogowym w plasterkach (20 g), jabłko. | Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski kładzione (40 g), kiełbasa w sosie pomidorowym (120 g), sur. z kapusty pekińskiej z ogórkiem, kukurydzą, papryką kolorową i ziarnami słonecznika (80 g), napój miętowe z miodem (200 g). | Jogurt „Bakoma” (100 g), chrupki bananowe (15 g), melon żółty. |
Piątek (14.11.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g) i polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - marchewka, papryka kolorowa, ogórek świeży, pomidor malinowy (30 g), kakao (160 g). Sok owocowy (200 g). | Zupa krem z czerwonej soczewicy z zacierką i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka w sosie greckim (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), kompot owocowy (250 g). | Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (6 g), pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem (25 g), herbata z cytryną (200 g). |
