Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek (01.12.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), pasta wiosenna z rzodkiewką i szczypiorkiem (35 g), ½ banana. Kawa mleczna (200 g).

Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski kładzione (40 g), kiełbasa w sosie pomidorowym (120 g), zielona fasolka szparagowa (80 g), kompot owocowy (200 g).

Jogurt naturalny (150 g), biszkopty bezcukrowe (30 g), winogron.

Wtorek (02.12.2025)

Płatki jęczmienne na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), serem „Almette” (20 g), ½ jabłka.

Zupa marchewkowa z ziemniakami i natka pietruszki (250 g). Gulasz mięsno-warzywny (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z papryką, koperkiem, kukurydzą i marchewką (80 g), napój miętowy z miodem i cytryną (200 g).

Mus owocowy (100 g), chrupki kukurydziane (20 g), melon żółty.

Środa (03.12.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, marchewka, ogórek świeży, pomidor malinowy, rzepa biała - 30 g. Kakao (200 g).                

Krupnik z kaszy jaglanej z natką pietruszki (250 g). Pieczony filet z kurczaka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (120 g), sur. z sałaty lodowej z papryką kolorową, ogórkiem świeżym i koperkiem (80 g), napój owocowy z miodem (200 g).

Deser mleczny „Bakoma” (135 g), herbatniki „Mini Zoo” (50 g), ¼ pomarańcza

Czwartek (04.12.2025)

Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (6 g), frankfurterka na ciepło (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania – marchewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy - 30 g. Kawa mleczna (200 g). Sok owocowy (200 g).

Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski leniwe z masłem i bułką tartą (180 g), sur. z marchewki i brzoskwiń (80 g), kompot owocowy (200 g).

Chleb razowy (40 g) z masłem (6 g), pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem (25 g), herbata z cytryną (200 g).

Piątek (05.12.2025)

Płatki kukurydziane na mleku (200 g). Chałka (40 g) z masłem (6 g), twarożek z truskawkami (25 g), ½ gruszki.

Krem z czerwonej soczewicy z makaronem i natką pietruszki (250 g). Paluszki rybne „Frosta” (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (120 g), sur. z kwaszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek (80 g), herbata owocowa z miodem (200 g).

Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g) i ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g).