Jadłospis
| Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
|---|---|---|---|
Poniedziałek (24.11.2025) | Zacierka na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), serem wędzonym (20 g), ½ banana. | Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Schab duszony w sosie własnym (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z koperkiem, papryką kolorową, ogórkiem świeżym, kukurydzą i ziarnami słonecznika (80 g), napój owocowy z miodem (200 g). | Jogurt z musem owocowym (120 g), biszkopty bezcukrowe (30 g), ½ jabłka. |
Wtorek (25.11.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), kabanos drobiowy (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy (30 g), kawa mleczna (200 g), sok owocowy (200 g). | Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki. Naleśniki z serem białym (160 g), sur. z marchewki i brzoskwiń (100 g), kompot owocowy (200 g). | Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), pasata z tuńczyka z ogórkiem kwaszonym (35 g), herbata z cytryną (180 g). |
Środa (26.11.2025) | Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), jajecznica ze szczypiorkiem na mleku (35 g), kakao (200 g), ½ gruszki. | Zupa kalafiorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Kotlet mielony (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z buraczków gotowanych z jabłkiem (80 g), herbata owocowa z miodem (200 g). | Ryż zapiekany z jabłkami (140 g) z sosem jogurtowym (30 g), winogrona. |
Czwartek (27.11.2025) | Kulki wielozbożowe na mleku (200 g). Rogal (40 g) z masłem (6 g), twarożek z marchewką (25g), ½ gruszki. | Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Łazanki z kapustą i mięsem (180 g), kompot owocowy (200 g). | Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g) herbata z cytryną (200 g). |
Piątek (28.11.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (papryka kolorowa, ogórek świeży, rzepa biała, pomidor malinowy - 30 g), kawa mleczna (200 g). | Krupnik z kaszy jęczmiennej z natką pietruszki (250 g). Pieczony filet z morszczuka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150, g), sur. z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem (80 g), napój miętowy z miodem i cytryną (200 g). | Serek puszysty „Bakuś” (90 g), ciastka zbożowe z morelą (35 g), mandarynka. |
