Jadłospis
Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Poniedziałek (15.09.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy, marchewka 30 g), kawa mleczna (200 g), ½ banana. | Zupa krem z brokuła z zacierką (250 g). Kotlet mielony (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), mizeria z jogurtem naturalnym (80 g), kompot owocowy (200 g). | Deser „Bakuś” (100 g), biszkopty bezcukrowe (30 g), arbuz. |
Wtorek (16.09.2025) | Płatki kukurydziane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g) i serem wędzonym (20 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g). Sok jabłkowy (200 g). | Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Leczo z fileta z indyka z warzywami w sosie pomidorowym (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), kompot owocowy (200 g). | Mus z kaszy jaglanej (120 g) z sosem malinowo - truskawkowym (30 g), gruszka. |
Środa (17.09.2025) | Bułka grahamka (40 g) z masłem (5 g), frankfurterka na ciepło (40 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy, marchewka 30 g), kakao (160 g). | Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski leniwe z masłem i bułką tartą (180 g), sur. z marchewki i pomarańczy (100 g), kompot owocowy (200 g). | Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (6 g) pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką (25 g), herbata z cytryną (200 g). |
Czwartek (18.09.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy, marchewka -30 g, kawa mleczna (200 g). | Zupa grochowa z ziemniakami i z natką pietruszki (250 g). Klopsiki w sosie własnym (120 g), kasza gryczana na sypko (35 g), sur. z kwaszonych ogórków z papryka czerwoną, cebulą, marchewką i jabłkiem (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g). | Mus owocowy (100 g), chrupki kukurydziane (25 g), winogrona. |
Piątek (19.09.2025) | Lane kluski na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (25 g). Śliwka. | Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka w sosie greckim (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), herbatka owocowa z miodem (200 g). | Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g) i pomidor malinowy (20 g), herbata z cytryną (200 g). |