Jadłospis
19.04.2021- Poniedziałek
Śniadanie: Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (5 g), jajecznica ze szczypiorkiem (40 g), kawa mleczna (200 g), 1/2 banana.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem świeżym i koperkiem (80 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g) i polędwica (20 g), ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g).
20.04.2020- Wtorek
Śniadanie: Kasza jaglana na mleku z dynią (220 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), pasta wiosenna z rzodkiewka i szczypiorkiem (20 g). Sok owocowy (200 g).
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski leniwe z serem białym (220 g), sur. z marchewki i pomarańczy (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).
Podwieczorek: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), kabanos wieprzowy (35 g), papryka kolorowa do chrupania (20 g), herbata z cytryną (200 g).
21.04.2021- Środa
Śniadanie: Bułka kukurydziane (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g) i serem żółtym (20 g), kakao (200 g). Kiwi.
Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą manną i natką pietruszki (250 g). Mięso mielone z warzywami (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (200 g), sur. z kapusty czerwonej (100 g), napój miętowy z miodem (200 g).
Podwieczorek: Mus owocowy (100 g), ciastka owsiane z żurawiną (33 g), jabłko.
22.04.2021- Czwartek
Śniadanie: Płatki owsiana na mleku (200 g). Rogal (40 g) z masłem (5 g) i serem homogenizowanym (20 g), mandarynka.
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki (250 g). Kotlety z jajek (80 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), fasolka zielona z masłem i bułką tartą (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).
Podwieczorek: Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g) i pomidorkiem koktajlowym (20 g), herbata z cytryną (200 g).
23.04.2021- Piątek
Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), frankfurterka na ciepło (35 g), rzepa biała do chrupania (20 g), kawa mleczna (200 g).
Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250g). Paluszki rybne "Frosta" (60g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty kwaszonej (100 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Jogurt owocowy "Ho-Ho"(100 g), ciasteczka zbożowe musli z owocami (50 g), melon żółty (80 g).