Jadłospis
Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Poniedziałek (23.06.2025) | Kulki czekoladowe na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), ser twarogowy (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania -marchewka, ogórek świeży, papryka kolorowa, pomidor malinowy- 30 g. | Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Sos boloński z mięsem, warzywami i tartym serem żółtym (160 g), makaron (35 g), kompot owocowy (200 g). | Jogurt „Bakoma” (100 g), chrupki kukurydziane (15 g), truskawki. |
Wtorek (24.06.2025) | Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), szynką (40 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania -marchewka, ogórek świeży, papryka kolorowa 30 g, kawa mleczna (160 g). | Zalewajka z kiełbasą, ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Naleśniki z serem białym (180 g), sur. z marchewki, pomarańczy i jabłek (100 g), kompot owocowy (200 g). | Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (6 g), jajko krojone z rzodkiewką i szczypiorkiem (25 g), herbata z cytryną (200 g). |
Środa (25.06.2025) | Lane kluski na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), twarożek z truskawkami (30 g), melon żółty. | Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki (250 g). Pieczone udko kurczaka (70 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sałata z jogurtem naturalnym (80 g), napój miętowy z miodem (200 g). | Mus owocowy (90 g), ciasteczka zbożowe (30 g), ½ banana. |
Czwartek (26.06.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), jajecznica ze szczypiorkiem (35 g), kakao (200 g), pomarańcza. Sok owocowy (200 g). | Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Gulasz mięsno- warzywny (120), kasza jęczmienna na sypko (35 g), sur. z młodej kapusty z marchewką i jabłkiem (100 g), kompot owocowy (200 g). | Mus z kaszy jaglanej (120 g) z sosem truskawkowo- malinowym ( 30 g), ½ jabłka. |
Piątek (27.06.2025) | Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), kabanos (30 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania – marchewka, papryka kolorowa, ogórek świeży, pomidor malinowy (30 g), kawa mleczna (180 g). | Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem (80 g), napój miętowy z modem i cytryną (200 g). | Deser mleczny (100 g), biszkopty bezcukrowe (20 g), arbuz. |