Jadłospis
18.11.2024 - poniedziałek
Śniadanie: Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), (20 g), jajecznica ze szczypiorkiem (35 g), warzywa do chrupania - papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, biała rzepa, pomidor malinowy - 30 g. Kakao (200 g).
Obiad: Krupnik z ryżem i natką pietruszki (250 g). Panierowany filet z kurczaka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty pekińskiej z koperkiem, kolorową papryką i ogórkiem świeżym z oliwą z oliwek i ziarnami dyni (100 g), napój miętowy z miodem (200 g).
Podwieczorek: Jogurt „Bakoma” z musem owocowym (120 g), chrupki kukurydziane (20 g), ½ banana.
19.11.2024 - wtorek
Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), kurczakiem gotowanym (20 g), warzywa do chrupania - papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, biała rzepa, pomidor malinowy - 30 g., kawa mleczna (200 g). Sok owocowy (200 g).
Obiad: Zupa marchewkowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pulpeciki gotowane w sosie własnym (120 g), kasza pęczak na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z koperkiem, kolorową papryką i ogórkiem świeżym (100 g), napój miętowy z miodem (200 g).
Podwieczorek: Serek do kieszonki (100 g), biszkopty bezcukrowe (25 g), mandarynka.
20.11.2024 - środa
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g) pasta wiosenna z rzodkiewką i szczypiorkiem (30 g), pomarańcza.
Obiad: Zalewajka z ziemniakami, kiełbasą i natką pietruszki (250 g). Pierogi z serem białym (160 g) z sosem jogurtowo - śmietanowym (30 g), sur. z marchewki i brzoskwiń (100 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g).
21.11.2024 - czwartek
Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), parówka na ciepło (40 g) i kolorowy półmisek warzyw do chrupania - marchewka, papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, rzepa biała - 30 g, kawa mleczna (200 g). Sok owocowy (200 g).
Obiad: Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Gulasz mięsno - warzywny (120 g), kluski kopytka ze szpinakiem (35 g), sur. z buraczków i jabłek (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).
Podwieczorek: Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), serem żółtym (20 g), pomidor malinowy (20 g), herbata z cytryną (200 g).
22.11.2024 - piątek
Śniadanie: Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - marchewka, papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, (30 g), kakao (200 g). Mus owocowo - warzywny (100 g).
Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka (60g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty kwaszonej z marchewką i jabłkiem (100 g), napój miętowy z cytryną i miodem (200 g).
Podwieczorek: Kisiel z soku jabłkowego (200 g), ciasteczka zbożowe (25 g), mandarynka.