Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek (17.11.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), jajecznica ze szczypiorkiem (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania -papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy -30 g). Kawa mleczna (200 g).

Krupnik z ryżu z natką pietruszki (250 g). Potrawka z pomidorami (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), bukiet kwiatowy (80 g), napój miętowy z miodem (200 g).

Deser mleczny „Bakuś” (100 g), chrupki kukurydziane (25 g), pomarańcza.

Wtorek (18.11.2025)

Płatki owsiane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), serem wędzonym (20 g), papryka kolorowa do chrupania (20 g). Sok owocowy (200 g).

Zupa warzywna z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Makaron (35 g) z sosem boloński z mięsem i warzywami (120 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).

Mus owocowy(100 g), biszkopty bezcukrowe (20 g), ½ banana.

Środa (19.11.2025)

Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowa półmisek warzyw do chrupania – pomidor malinowy, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka kolorowa -30 g), kakao (200 g).                  

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Pieczony filet z kurczaka (60g), ziemniaki piure z koperkiem (150g), buraczki zasmażane  (80g), napój miętowy z miodem (200g).

Chleb razowy (40 g), masłem (5 g), pasta z makreli wędzonej z cebulą (30 g), herbata z cytryną (200 g), jabłko.

Czwartek (20.11.2025)

Płatki kukurydziane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), ½ banana.

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pierogi z serem białym (160 g) z sosem jogurtowym (30 g) i musem truskawkowo- malinowym (20 g), ananas w syropie (40 g), kompot owocowy (200 g).

Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), pomidor malinowy (20 g), herbata z cytryną (200 g).

Piątek (21.11.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), frankfurterka na ciepło (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania -  ogórek świeży, pomidory malinowe, papryka kolorowa (30 g), kawa mleczna (200 g).

Zupa marchewkowa z zacierką i natką pietruszki (250 g). Paluszki rybne „Frosta” (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150g), sur. z kwaszonej kapusty (80g), kompot owocowy (200 g).

Mus z kaszy manny (120 g) z sosem truskawkowo- malinowym (20 g), mandarynka.