Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek (27.10.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałata (10 g), serem śmietankowym w plastrach (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - rzodkiewka, pomidor, ogórek świeży, papryka kolorowa, marchewka (30 g), kawa mleczna (200 g).

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z kurczaka pieczony (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), fasolka szparagowa z wody (80 g), kompot owocowy (200 g).

Jogurt „Bakoma” (120 g), ciasteczka zbożowe (50 g), ½ banana.

Wtorek (28.10.2025)

Płatki jęczmienne na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką (35 g), pomarańcza.

Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski parowane (160 g) z sosem jogurtowym (30 g) i musem truskawkowo - malinowym (25 g), sur. z marchewki i ananasa (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).

Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g).

Środa (29.10.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), kurczak gotowany (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - pomidor malinowy, ogórek świeży, papryka kolorowa, marchewka (30 g), kawa mleczna (160 g).

Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Łazanki z kapustą i mięsem (200 g), kompot owocowy (200 g).

Mus owocowo - warzywny (100 g), biszkopty bezcukrowe (15 g), winogrona

Czwartek (30.10.2025)

Zacierka na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), twarożek z marchewką (25 g), ½ jabłka.

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Gulasz mięsno - warzywny (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z sałaty lodowej z ogórkiem świeżym, kolorową papryką i ziarnami słonecznika (80 g), napój miętowy z miodem (200 g).

Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), jajko krojone ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), herbata z cytryną (200 g).

Piątek (31.10.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), parówka na ciepło (40 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - rzodkiewka, pomidor, ogórek świeży, papryka kolorowa (30 g), kakao (160 g).

Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka (100 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty kwaszonej z marchewką i jabłkiem (80 g), herbata owocowa z miodem (200 g).

Mus z kaszy jaglanej (120 g) z sosem truskawkowo - malinowym (30 g), ½ banana.