Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

15.04.2024 - poniedziałek

Śniadanie: Kuleczki miodowo - czekoladowe na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g) i serem „Almette” (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy 30 g. 

Obiad: Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski kładzione (40 g), kiełbasa w sosie pomidorowym (120 g), zielona fasolka szparagowa (80 g), kompot owocowy (200 g).

Podwieczorek: Podwieczorek: Deser mleczny (100 g), chrupki kukurydziane (20 g), jabłko

16.04.2024 - wtorek

Śniadanie: Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (6 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką (35 g), kawa mleczna (160 g), ½ banana. Mus owocowy (100 g).

Obiad: Krupnik z ryżu z natką pietruszki (250 g). Stek z fileta z indyka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (120 g), sałata lodowa z koperkiem, papryką kolorowa, ogórkiem świeżym i oliwa z oliwek (80 g), napój owocowy z miodem (200 g).

Podwieczorek: Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), papryka czerwona (20 g), herbata z cytryną (180 g).

17.04.2024 - środa

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), serem żółtym (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy - 30 g). Sok owocowy (200 g).

Obiad: Zupa grochowa z zacierkami i natką pietruszki (250 g). Kotlety rybne (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (120 g), sur. z kwaszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek (80 g), herbata owocowa z miodem (200 g). 

Podwieczorek: Jogurt owocowy (100 g), wafle ryżowe w polewie malinowej (35 g), winogrono

18.04.2024 - czwartek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), parówka na ciepło (40 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, ogórek świeży, pomidor malinowy, rzepa białą - 30 g, kawa mleczna (160 g). Kiwi.  

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski parowane z sosem jogurtowym i musem truskawkowo - malinowym (180 g), sur. z marchewki i jabłek (80 g), kompot owocowy (200 g).

Podwieczorek: Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), jajko krojone (30 g) ze szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki (15 g), herbata z cytryną (200 g).

19.04.2024 - piątek

Śniadanie: Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, ogórek świeży, rzepa biała, pomidor malinowy - 30 g, kakao (200 g).

Obiad: Zupa marchewkowa z ziemniakami i natka pietruszki (250 g). Wołowina gotowana w sosie z warzywami (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem (80 g), napój miętowy z miodem i cytryną (200 g).

Podwieczorek: Chałka (40 g) z masłem (5 g) i dżemem wiśniowym (10 g), mleko (160 g), grejpfrut.