Jadłospis
| Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
|---|---|---|---|
Poniedziałek (01.12.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), pasta wiosenna z rzodkiewką i szczypiorkiem (35 g), ½ banana. Kawa mleczna (200 g). | Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski kładzione (40 g), kiełbasa w sosie pomidorowym (120 g), zielona fasolka szparagowa (80 g), kompot owocowy (200 g). | Jogurt naturalny (150 g), biszkopty bezcukrowe (30 g), winogron. |
Wtorek (02.12.2025) | Płatki jęczmienne na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), serem „Almette” (20 g), ½ jabłka. | Zupa marchewkowa z ziemniakami i natka pietruszki (250 g). Gulasz mięsno-warzywny (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z papryką, koperkiem, kukurydzą i marchewką (80 g), napój miętowy z miodem i cytryną (200 g). | Mus owocowy (100 g), chrupki kukurydziane (20 g), melon żółty. |
Środa (03.12.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, marchewka, ogórek świeży, pomidor malinowy, rzepa biała - 30 g. Kakao (200 g). | Krupnik z kaszy jaglanej z natką pietruszki (250 g). Pieczony filet z kurczaka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (120 g), sur. z sałaty lodowej z papryką kolorową, ogórkiem świeżym i koperkiem (80 g), napój owocowy z miodem (200 g). | Deser mleczny „Bakoma” (135 g), herbatniki „Mini Zoo” (50 g), ¼ pomarańcza |
Czwartek (04.12.2025) | Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (6 g), frankfurterka na ciepło (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania – marchewka, papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy - 30 g. Kawa mleczna (200 g). Sok owocowy (200 g). | Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski leniwe z masłem i bułką tartą (180 g), sur. z marchewki i brzoskwiń (80 g), kompot owocowy (200 g). | Chleb razowy (40 g) z masłem (6 g), pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem (25 g), herbata z cytryną (200 g). |
Piątek (05.12.2025) | Płatki kukurydziane na mleku (200 g). Chałka (40 g) z masłem (6 g), twarożek z truskawkami (25 g), ½ gruszki. | Krem z czerwonej soczewicy z makaronem i natką pietruszki (250 g). Paluszki rybne „Frosta” (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (120 g), sur. z kwaszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek (80 g), herbata owocowa z miodem (200 g). | Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g) i ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g). |
