Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek (19.05.2025)

Kasza manna na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), serem wędzonym (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania- pomidory malinowe, ogórek zielony, kolorowa papryka -30 g.

Rosół z makaronem i natką pietruszki (250 g). Mięso mielone z warzywami (70 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sałata z jogurtem naturalnym (80 g), napój miętowy z miodem (200 g).

Mus z kaszy jaglanej (120 g) z sosem truskawkowo- malinowym (25 g), ½ banana.

Wtorek (20.05.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), kabanos drobiowy (35 g),  kolorowy półmisek warzyw do chrupania -rzodkiewka, ogórka świeży, pomidory malinowe, papryka kolorowa- 30 g, kawa mleczna (200 g).

Kapuśniak z kwaszonej kapusty  z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski parowane (180 g) z sosem jogurtowo – śmietanowym (30 g), sur. z marchewki i brzoskwiń (100 g), kompot owocowy (200 g).

Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), pasta z tuńczyka i jajek z ogórkiem kwaszonym (30 g), herbata z cytryną (160 g).

Środa (21.05.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g) i szynką (20 g), papryka kolorowa do chrupania (20 g), kakao (200 g). Sok owocowy (200 g).

Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pulpety drobiowe gotowane w sosie pomidorowym (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).

Deser mleczny „Bakuś” (100 g), chrupki kukurydziane (25 g), ¼ pomarańcza.

Czwartek (22.05.2025)

Płatki kukurydziane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), pasta z sera białego z marchewką (25 g), 1/2 banana.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami z natką pietruszki (250 g). Łazanki z kapusta i mięsem (220 g), kompot owocowy (200 g).

Chleb z ziarnami ( 40 g) z masłem (5 g), jajko krojone ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), herbata z cytryną (200 g).

Piątek (23.05.2025)

Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - kolorowa papryka, rzodkiewka, ogórka świeży, pomidor malinowy- 30 g), kawa mleczna (200 g).

Zupa z czerwonej soczewicy z zacierką i natką pietruszki (250 g). Pieczony filet z ryby w sosie greckim (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), kompot owocowy (200 g).

Jogurt z owocami (120 g), biszkopty bezcukrowe (25 g), ½ jabłka.