KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

19.04.2021- Poniedziałek

Śniadanie: Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (5 g), jajecznica ze szczypiorkiem (40 g), kawa mleczna (200 g), 1/2 banana.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem świeżym i koperkiem (80 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g) i polędwica (20 g), ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g).

 

20.04.2020- Wtorek

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku z dynią (220 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), pasta wiosenna z rzodkiewka i szczypiorkiem (20 g). Sok owocowy (200 g).
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski leniwe z serem białym (220 g), sur. z marchewki i pomarańczy (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).
Podwieczorek: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), kabanos wieprzowy (35 g), papryka kolorowa do chrupania (20 g), herbata z cytryną (200 g).

 

21.04.2021- Środa

Śniadanie: Bułka kukurydziane (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g) i serem żółtym (20 g), kakao (200 g). Kiwi.
Obiad: Zupa marchewkowa z kaszą manną i natką pietruszki (250 g). Mięso mielone z warzywami (120 g), ziemniaki piure z koperkiem (200 g), sur. z kapusty czerwonej (100 g), napój miętowy z miodem (200 g).
Podwieczorek: Mus owocowy (100 g), ciastka owsiane z żurawiną (33 g), jabłko.

 

22.04.2021- Czwartek

Śniadanie: Płatki owsiana na mleku (200 g). Rogal (40 g) z masłem (5 g) i serem homogenizowanym (20 g), mandarynka.
Obiad: Krem z czerwonej soczewicy z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki (250 g). Kotlety z jajek (80 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), fasolka zielona z masłem i bułką tartą (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).
Podwieczorek: Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g) i pomidorkiem koktajlowym (20 g), herbata z cytryną (200 g).

 

23.04.2021- Piątek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (5 g), frankfurterka na ciepło (35 g), rzepa biała do chrupania (20 g), kawa mleczna (200 g).
Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250g). Paluszki rybne "Frosta" (60g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty kwaszonej (100 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Jogurt owocowy "Ho-Ho"(100 g), ciasteczka zbożowe musli z owocami (50 g), melon żółty (80 g).