Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek

Poniedziałek (24.11.2025)

Zacierka na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), serem wędzonym (20 g), ½ banana.

Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Schab duszony w sosie własnym (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z koperkiem, papryką kolorową, ogórkiem świeżym, kukurydzą i ziarnami słonecznika (80 g), napój owocowy z miodem (200 g).

Jogurt z musem owocowym (120 g), biszkopty bezcukrowe (30 g), ½ jabłka.

Wtorek (25.11.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), kabanos drobiowy (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy (30 g), kawa mleczna (200 g), sok owocowy (200 g).

Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki. Naleśniki z serem białym (160 g), sur. z marchewki i brzoskwiń (100 g), kompot owocowy (200 g).

Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), pasata z tuńczyka z ogórkiem kwaszonym (35 g), herbata z cytryną (180 g).

Środa (26.11.2025)

Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), jajecznica ze szczypiorkiem na mleku (35 g), kakao (200 g), ½ gruszki.                

Zupa kalafiorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Kotlet mielony (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z buraczków gotowanych z jabłkiem (80 g), herbata owocowa z miodem (200 g).

Ryż zapiekany z jabłkami (140 g) z sosem jogurtowym (30 g), winogrona.

Czwartek (27.11.2025)

Kulki wielozbożowe na mleku (200 g). Rogal (40 g) z masłem (6 g), twarożek z marchewką (25g), ½ gruszki.

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Łazanki z kapustą i mięsem (180 g), kompot owocowy (200 g).

Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g) herbata z cytryną (200 g).

Piątek (28.11.2025)

Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (papryka kolorowa, ogórek świeży, rzepa biała, pomidor malinowy - 30 g), kawa mleczna (200 g).

Krupnik z kaszy jęczmiennej z natką pietruszki (250 g). Pieczony filet z morszczuka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150, g), sur. z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem (80 g), napój miętowy z miodem i cytryną (200 g).

Serek puszysty „Bakuś” (90 g), ciastka zbożowe z morelą (35 g), mandarynka.