Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

18.03.2024 - poniedziałek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (30 g), kawa mleczna (200 g), mandarynka.

Obiad: Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pulpeciki w sosie pomidorowym (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z ogórków kwaszonych z papryką kolorową, cebulą, marchewką i jabłkiem (100 g), kompot owocowy (200 g).

Podwieczorek: Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), pasta jajeczna z rzodkiewka i szczypiorkiem (20 g), herbata z cytryną (200 g).

19.03.2024 - wtorek

Śniadanie: Zacierki na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (5 g) i serem żółtym (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (30 g). 

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z natką pietruszki (250 g). Pieczone udko z kurczaka (90 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), fasolka zielona szparagowa (90 g), napój miętowy z miodem (200 g).

Podwieczorek: Jogurt naturalny „Bakoma” (120 g), wafle ryżowe w polewie malinowej (20 g), ½ banana.

20.03.2024 - środa

Śniadanie: Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), jajecznica ze szczypiorkiem (35 g), kawa mleczna (200 g), jabłko.   

Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki (250 g). Kotlet z morszczuka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem z oliwą z oliwek (100 g), kompot owocowy (200 g).

Podwieczorek: Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (5 g), sałatą (5 g), szynką (20 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g), herbata z cytryną (200 g).

21.03.2024 - czwartek

Śniadanie: Kasza manna na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewka (30 g), melon żółty.

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Makaron zapiekany z mięsem (250 g), sur. z sałaty lodowej z kukurydzą, papryką kolorową, ogórkiem świeżym i koperkiem (100 g), napój miętowy z miodem i cytryną (200 g).

Podwieczorek: Mus warzywno - owocowy (100 g), biszkopty bezcukrowe (20 g), gruszka.

22.03.2024 - piątek

Śniadanie: Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (5 g), frankfurterka na ciepło (40 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (30 g), kakao (200 g).

Obiad: Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pierogi z serem białym (180 g) z sosem jogurtowo - śmietanowym, sur. z marchewki i brzoskwiń (100 g), kompot owocowy (200 g).

Podwieczorek: Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), pasta z tuńczyka z ogórkiem kwaszonym (30 g), herbata z cytryną (200 g).