Jadłospis
18.03.2024 - poniedziałek
Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (30 g), kawa mleczna (200 g), mandarynka.
Obiad: Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pulpeciki w sosie pomidorowym (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z ogórków kwaszonych z papryką kolorową, cebulą, marchewką i jabłkiem (100 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), pasta jajeczna z rzodkiewka i szczypiorkiem (20 g), herbata z cytryną (200 g).
19.03.2024 - wtorek
Śniadanie: Zacierki na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), sałatą (5 g) i serem żółtym (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (30 g).
Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z natką pietruszki (250 g). Pieczone udko z kurczaka (90 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), fasolka zielona szparagowa (90 g), napój miętowy z miodem (200 g).
Podwieczorek: Jogurt naturalny „Bakoma” (120 g), wafle ryżowe w polewie malinowej (20 g), ½ banana.
20.03.2024 - środa
Śniadanie: Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), jajecznica ze szczypiorkiem (35 g), kawa mleczna (200 g), jabłko.
Obiad: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym i natką pietruszki (250 g). Kotlet z morszczuka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem z oliwą z oliwek (100 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (5 g), sałatą (5 g), szynką (20 g), kolorowa papryka do chrupania (20 g), herbata z cytryną (200 g).
21.03.2024 - czwartek
Śniadanie: Kasza manna na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), pasta z sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewka (30 g), melon żółty.
Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Makaron zapiekany z mięsem (250 g), sur. z sałaty lodowej z kukurydzą, papryką kolorową, ogórkiem świeżym i koperkiem (100 g), napój miętowy z miodem i cytryną (200 g).
Podwieczorek: Mus warzywno - owocowy (100 g), biszkopty bezcukrowe (20 g), gruszka.
22.03.2024 - piątek
Śniadanie: Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (5 g), frankfurterka na ciepło (40 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania (30 g), kakao (200 g).
Obiad: Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pierogi z serem białym (180 g) z sosem jogurtowo - śmietanowym, sur. z marchewki i brzoskwiń (100 g), kompot owocowy (200 g).
Podwieczorek: Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), pasta z tuńczyka z ogórkiem kwaszonym (30 g), herbata z cytryną (200 g).