Jadłospis
| Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
|---|---|---|---|
Poniedziałek (17.11.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), jajecznica ze szczypiorkiem (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania -papryka kolorowa, rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor malinowy -30 g). Kawa mleczna (200 g). | Krupnik z ryżu z natką pietruszki (250 g). Potrawka z pomidorami (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), bukiet kwiatowy (80 g), napój miętowy z miodem (200 g). | Deser mleczny „Bakuś” (100 g), chrupki kukurydziane (25 g), pomarańcza. |
Wtorek (18.11.2025) | Płatki owsiane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), serem wędzonym (20 g), papryka kolorowa do chrupania (20 g). Sok owocowy (200 g). | Zupa warzywna z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Makaron (35 g) z sosem boloński z mięsem i warzywami (120 g), herbatka owocowa z miodem (200 g). | Mus owocowy(100 g), biszkopty bezcukrowe (20 g), ½ banana. |
Środa (19.11.2025) | Bułka kukurydziana (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowa półmisek warzyw do chrupania – pomidor malinowy, ogórek świeży, rzodkiewka, papryka kolorowa -30 g), kakao (200 g). | Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Pieczony filet z kurczaka (60g), ziemniaki piure z koperkiem (150g), buraczki zasmażane (80g), napój miętowy z miodem (200g). | Chleb razowy (40 g), masłem (5 g), pasta z makreli wędzonej z cebulą (30 g), herbata z cytryną (200 g), jabłko. |
Czwartek (20.11.2025) | Płatki kukurydziane na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), ½ banana. | Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pierogi z serem białym (160 g) z sosem jogurtowym (30 g) i musem truskawkowo- malinowym (20 g), ananas w syropie (40 g), kompot owocowy (200 g). | Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), pomidor malinowy (20 g), herbata z cytryną (200 g). |
Piątek (21.11.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), frankfurterka na ciepło (35 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - ogórek świeży, pomidory malinowe, papryka kolorowa (30 g), kawa mleczna (200 g). | Zupa marchewkowa z zacierką i natką pietruszki (250 g). Paluszki rybne „Frosta” (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150g), sur. z kwaszonej kapusty (80g), kompot owocowy (200 g). | Mus z kaszy manny (120 g) z sosem truskawkowo- malinowym (20 g), mandarynka. |
