Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

18.11.2024 - poniedziałek

Śniadanie: Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), (20 g), jajecznica ze szczypiorkiem (35 g), warzywa do chrupania - papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, biała rzepa, pomidor malinowy - 30 g. Kakao (200 g).

Obiad:  Krupnik z ryżem i natką pietruszki (250 g). Panierowany filet z kurczaka (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty pekińskiej z koperkiem, kolorową papryką i ogórkiem świeżym z oliwą z oliwek i ziarnami dyni (100 g), napój miętowy z miodem (200 g).

Podwieczorek: Jogurt „Bakoma” z musem owocowym (120 g), chrupki kukurydziane (20 g), ½ banana.

19.11.2024 - wtorek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), kurczakiem gotowanym (20 g), warzywa do chrupania - papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, biała rzepa, pomidor malinowy - 30 g., kawa mleczna (200 g). Sok owocowy (200 g).

Obiad: Zupa marchewkowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Pulpeciki gotowane w sosie własnym (120 g), kasza pęczak na sypko (35 g), sur. z kapusty pekińskiej z koperkiem, kolorową papryką i ogórkiem świeżym (100 g), napój miętowy z miodem (200 g).

Podwieczorek: Serek do kieszonki (100 g), biszkopty bezcukrowe (25 g), mandarynka.

20.11.2024 - środa

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (6 g) pasta wiosenna z rzodkiewką i szczypiorkiem (30 g), pomarańcza.    

Obiad: Zalewajka z ziemniakami, kiełbasą i natką pietruszki (250 g). Pierogi z serem białym (160 g) z sosem jogurtowo - śmietanowym (30 g), sur. z marchewki i brzoskwiń (100 g), kompot owocowy (200 g).

Podwieczorek: Chleb z ziarnami (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g).

21.11.2024 - czwartek

Śniadanie: Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), parówka na ciepło (40 g) i kolorowy półmisek warzyw do chrupania - marchewka, papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, rzepa biała - 30 g, kawa mleczna (200 g). Sok owocowy (200 g).

Obiad: Zupa pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Gulasz mięsno - warzywny (120 g), kluski kopytka ze szpinakiem (35 g), sur. z buraczków i jabłek (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g).

Podwieczorek: Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), serem żółtym (20 g), pomidor malinowy (20 g), herbata z cytryną (200 g). 

22.11.2024 - piątek

Śniadanie: Bułka grahamka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), polędwicą (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - marchewka, papryka czerwona, ogórek świeży, papryka żółta, (30 g), kakao (200 g). Mus owocowo - warzywny (100 g).

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka (60g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty kwaszonej z marchewką i jabłkiem (100 g), napój miętowy z cytryną i miodem (200 g).

Podwieczorek: Kisiel z soku jabłkowego (200 g), ciasteczka zbożowe (25 g), mandarynka.