Jadłospis
| Dzień tygodnia | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
|---|---|---|---|
Poniedziałek (27.10.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałata (10 g), serem śmietankowym w plastrach (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - rzodkiewka, pomidor, ogórek świeży, papryka kolorowa, marchewka (30 g), kawa mleczna (200 g). | Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z kurczaka pieczony (60 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), fasolka szparagowa z wody (80 g), kompot owocowy (200 g). | Jogurt „Bakoma” (120 g), ciasteczka zbożowe (50 g), ½ banana. |
Wtorek (28.10.2025) | Płatki jęczmienne na mleku (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką (35 g), pomarańcza. | Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Kluski parowane (160 g) z sosem jogurtowym (30 g) i musem truskawkowo - malinowym (25 g), sur. z marchewki i ananasa (100 g), herbatka owocowa z miodem (200 g). | Chleb razowy (40 g) z masłem (5 g), sałatą (10 g), szynką (20 g), ogórek świeży (20 g), herbata z cytryną (200 g). |
Środa (29.10.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), sałatą (10 g), kurczak gotowany (20 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - pomidor malinowy, ogórek świeży, papryka kolorowa, marchewka (30 g), kawa mleczna (160 g). | Zupa grochowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Łazanki z kapustą i mięsem (200 g), kompot owocowy (200 g). | Mus owocowo - warzywny (100 g), biszkopty bezcukrowe (15 g), winogrona |
Czwartek (30.10.2025) | Zacierka na mleku z dynią (200 g). Angielka (40 g) z masłem (5 g), twarożek z marchewką (25 g), ½ jabłka. | Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (250 g). Gulasz mięsno - warzywny (120 g), kasza bulgur na sypko (35 g), sur. z sałaty lodowej z ogórkiem świeżym, kolorową papryką i ziarnami słonecznika (80 g), napój miętowy z miodem (200 g). | Chleb orkiszowy (40 g) z masłem (5 g), jajko krojone ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), herbata z cytryną (200 g). |
Piątek (31.10.2025) | Bułka kajzerka (40 g) z masłem (6 g), parówka na ciepło (40 g), kolorowy półmisek warzyw do chrupania - rzodkiewka, pomidor, ogórek świeży, papryka kolorowa (30 g), kakao (160 g). | Zupa neapolitańska z makaronem i natką pietruszki (250 g). Filet z morszczuka (100 g), ziemniaki piure z koperkiem (150 g), sur. z kapusty kwaszonej z marchewką i jabłkiem (80 g), herbata owocowa z miodem (200 g). | Mus z kaszy jaglanej (120 g) z sosem truskawkowo - malinowym (30 g), ½ banana. |
