KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rozkład dnia

Podstawa programowa realizowana jest w godz. 8.00 – 13.00

RAMOWY ROZKŁAD DNIA

DLA 3 - 4 LATKÓW

6.00 – 8.00 Schodzenie się dzieci do przedszkola - zajęcia opiekuńcze. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci.

8.00 – 8.30 Zabawy integrujące grupę. Ćwiczenia ogólnorozwojowe (np. rozwijające percepcję wzrokową i słuchową, grafomotorykę). Indywidualna pomoc wspomagająca rozwój dziecka. Rozmowy kierowane na tematy zgodne z zainteresowaniami dzieci. Zabawy ruchowe. Ćwiczenia poranne.

8.30 – 9.00 Czynności higieniczno- samoobsługowe. Śniadanie.

9.00 - 9.45 Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą (realizowane wg wybranego programu wychowania przedszkolnego).

9.45 – 11.15 Spacery, zabawy dowolne na świeżym powietrzu lub w sali. Ćwiczenia gimnastyczne.

11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu.

11.30 – 12.00 Obiad. Czynności higieniczno- samoobsługowe.

12.00 – 13.30 Leżakowanie. Poobiedni relaks.

13.30 – 14.00 Przygotowanie do podwieczorku. Podwieczorek.

14.00 – 15.00 Zajęcia rozwijające zainteresowania dzieci i wspierające realizację podstawy programowej wychowania przedszkolnego. Zabawy samodzielne.

15.00 – 16.00 Ćwiczenia indywidualne z dziećmi, dostosowane do ich możliwości. Słuchanie opowiadań nauczyciela na podstawie literatury dziecięcej (ewentualnie czytanie fragmentów książek). Zabawy dowolne według zainteresowań dzieci.

16.00 – 17.00 Rozchodzenie się dzieci - zajęcia opiekuńcze. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci.


DLA 5 – 6 LATKÓW

6.00 – 8.00 Schodzenie się dzieci do przedszkola - zajęcia opiekuńcze. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci.

8.00 – 8.30 Zabawy integrujące grupę. Ćwiczenia ogólnorozwojowe (np. rozwijające percepcję wzrokową i słuchową, grafomotorykę). Indywidualna pomoc wspomagająca rozwój dziecka. Rozmowy kierowane na tematy zgodne z zainteresowaniami dzieci. Zabawy ruchowe. Ćwiczenia poranne.

8.30 – 9.00 Czynności higieniczno- samoobsługowe. Śniadanie.

9.00 - 10.30 Realizacja zadań edukacyjnych poprzez zajęcia z całą grupą (realizowane wg wybranego programu wychowania przedszkolnego).

10.30 – 11.15 Spacery, zabawy dowolne na świeżym powietrzu lub w sali, zabawy ruchowe.

11.15 – 11.30 Przygotowanie do obiadu.

11.30 – 12.00 Obiad. Czynności higieniczno- samoobsługowe.

12.00 – 12.15 Ćwiczenia relaksacyjne.

12.15 – 13.30 Zabawy dydaktyczne, ćwiczenia graficzne, utrwalanie poznanych wierszy i piosenek. Słuchanie opowiadań nauczyciela na podstawie literatury dziecięcej (ewentualnie czytanie fragmentów książek). Zabawy dowolne w sali lub na świeżym powietrzu.

13.30 – 14.00 Przygotowanie do podwieczorku. Podwieczorek.

14.00 – 15.00 Zajęcia rozwijające zainteresowania dzieci i wspierające realizację podstawy programowej wychowania przedszkolnego. Zabawy samodzielne.

15.00 - 16.00 Ćwiczenia indywidualne z dziećmi, dostosowane do ich możliwości. Słuchanie opowiadań nauczyciela na podstawie literatury dziecięcej.

16.00 – 17.00 Rozchodzenie się dzieci - zajęcia opiekuńcze. Zabawy dowolne służące realizacji pomysłów dzieci.


DRODZY RODZICE !!!
Ramowy rozkład dnia, jest tylko ramą dnia i może ulec zmianie ze względu na: różne warunki pogodowe, wizyty gości w przedszkolu, uroczystości, spotkania, krótszy lub przedłużający się czas realizacji tematu.