KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pola nadziei

Pola nadziei

to coroczna kampania zbierania funduszy na rzecz opieki dla osób terminalnie chorych. Akcja, której znakiem jest żonkil, wspiera hospicja, szerzy ideę hospicyjną oraz uwrażliwia społeczeństwo na potrzeby ludzi cierpiących, oczekujących naszej pomocy i opieki w ostatnim okresie życia. W naszym przedszkolu akcja ta prowadzona jest już szósty rok. Dzieci jesienią sadzą żonkile w przedszkolnym ogródku. Wiosną, kiedy te symboliczne kwiaty kwitną, kwestują na rzecz potrzebujących. Ofiarodawcy otrzymują za przekazany datek żonkila - symbol nadziei na nowe życie – odrodzenie. Dzięki zebranym pieniądzom miejscy organizatorzy zakupili do tej pory dwanaście łóżek rehabilitacyjnych, które zostały przekazane do zakładów opiekuńczo-pielęgnacyjnych i tomaszowskich Domów Pomocy Społecznej.

"Pola Nadziei” to program stworzony przez Fundację Marie Curie Cancer Care z Edynburga w Wielkiej Brytanii, pomagającą nieuleczalnie chorym na raka.

Cele:
• Pozyskiwanie środków finansowych potrzebnych dla bieżącego funkcjonowania Ośrodka Hospicjum Domowego.
• Edukacja dotycząca metod pracy z nieuleczalnie chorymi ludźmi oraz z osobami w żałobie.
• Propagowanie w społeczeństwie postaw altruistycznych, otwartych na drugiego, zwłaszcza cierpiącego człowieka. Szczególnie zachęcanie młodzieży do praktycznego zaangażowania w pomoc dla ludzi cierpiących.

W ramach akcji:
• współpraca ze wszystkimi samorządami – burmistrze, wójtowie, prezydenci miast,
• współpraca ze szkołami i przedszkolami – sadzenie Pół Nadziei, prelekcje, szkolenie dla młodzieży, pomoc w organizacji grup charytatywnych w szkołach,
• udział w konkursach dla szkół, udział w naszych festynach.